Monday, March 1, 2010

United pertahan Piala Liga

ROONEY merai jaringannya bersama Park Ji Sung dan Evra ketika menentang Aston Villa dalam saingan final Piala Liga di Stadium Wembley, malam tadi.



Gol Owen, Rooney lebur impian Aston Villa raih gelaran utama sejak 1996

LONDON: Bintang England, Wayne Rooney membantu Manchester United gah menjulang mahkota kejuaraan Piala Liga selepas tandukan tajamnya pada lewat babak kedua mengesahkan kemenangan 2-1 ke atas Aston Villa dalam perlawanan akhir, awal pagi tadi.

Bagi Villa ia satu lagi detik hampa apabila hadir mahu memburu gelaran utama sejak 1996 - kebetulan apabila mereka menjuarai kejohanan ini 14 tahun lalu.

Apapun, Villa membuat kejutan apabila mendahului seawal minit ke-5 menerusi sepakan penalti disempurnakan James Milner.

Tersentak, United bangkit mengemaskan permainan dan selang enam minit kemudian usaha gigih sepasukan membutirkan hasil apabila Michael Owen tampil menyamakan kedudukan.

Selepas rehat, permainan kembali seimbang dan Villa turut mengancam mencari gol pendahuluan, cuma penyudahan kedua-dua pihak menggagalkan usaha mencari gol tambahan.

Namun, Rooney membuat United kembali ceria apabila penyerang England itu menanduk masuk gol minit ke-74 buat meneruskan kepakarannya menggunakan kepala mendapatkan gol untuk Manchester United. - Agensi

P/s.Rooney sekarang heading dia memang power..ni dah 5 kali berturut-turut dah jaringkan gol guna kepala..

4 comments:

q-nizam said...

hantaran terbaik dari valencia...dan tandukan cantik oleh rooney

old_trafford said...

To q-nizam:

hmm,betul2 q-nizam, valencia hantaran dia memang tepat je skrang ni..boleh jadi top assist ni..hehe

black_mel said...

wing Man u dah power..kiri kanan laju...aku takut rooney injured jer...sbb dia satu2nya yg power kat sana...yg lain kalau lg 1,2 tahun ok la..sbb masing2 muda lg..

vmsv said...

nice lah MU.. :D

Latest

 

Old-Trafford | Find us on Google+

Disclaimer: Kebanyakan informasi dalam blog ini dipetik dari Berita Harian Online,Man United Website.Harap Maklum.