Wednesday, November 10, 2010

Khasiat Nenas Batu

nenans batu
Ini ialah gambar Nenas Batu

Korang penah dengar tak pasal nenas batu? Seriusly sebelum ni aku mmg tak tau pun wujudnya nenas batu ni.. Sampaila 1 hari kwn aku yg blajar kt mesir bwk balik bagi aku buah nenas batu ni.. katanya elok utk mcm2 penyakit. Mmg aku agak pelik bila tgk ramai sgt yg jmpa kwn aku ni nak beli nenas batu ni.. dorg kata bgus utk mengecutkan rahim, bole rawat buasir, batu karang dan utk strok pun buleh!

Mula2 aku ingatkn hiasan umah ke..hehe.. sbb tak nampak mcm buah pun. Nenas batu mmg dtg dr Mesir, 1st grade in the world!

Antara khasiatnya :

1. Mengecutkan rahim selepas bersalin, sekaligus menjadikan ibu-ibu awet muda.
2. Kalau rajin amal, tak perlu lagi jamu atau majun. Di dalamnya sudah terkandung berbagai-bagai khasiat untuk wanita.
3. Bagi ibu yang baru bersalin, untuk mengecutkan rahim, perlu ambil seminggu sekali sahaja.
4. Boleh jadikan ubat untuk menjarangkan anak รข€“ minum selama tempoh hendak menjarangkan anak.
5. Melawaskan kencing dan mengelakkan sakit batu karang serta buah pinggang.
6. Membantu melancarkan pembuangan angin.
7. Membantu ibu-ibu yang bakal menopause.
8. Bagi yang mengalami strok, minum dan sapukan pada tempat strok. Insya-Allah sembuh.
9. Jika rajin diamalkan minum air nanas batu, Insya-Allah 20 tahun lagi pun masih dara=> ehehehe..
10. Dikatakan mampu mengubati penyakit buasir.
11. Merendahkan paras kolesterol dalam darah.
12. Membuang toksin dalam badan.
13. Melancarkan perjalanan darah.
14. Mencantikkan bentuk badan=> Sesuai ikut ketinggian dan frame masing2. Kiranya takde la gemuk sangat dan tak la kuruih sangat. Ngam-ngaaammm aje..;p
15. Menegangkan kulit=> Tak payah nak beli-beli Imedeen bagai.

Nenas Batu ini amat baik untuk mengatasi masalah kelesuan,penurunan daya seksual, menjadikan pengaliran darah seimbang, memulihkan tenaga dan memulihkan segala urat yg rosak lepas bersalin, awet muda, masalah senggugut, keputihan, buasir, buang air berdarah...

Bukan untuk pompuan aje, laki pun boleh. Nenas Batu ni boleh guna berulang2 kali... bertahun2 kalau tak kerap guna. Kalau kerap guna pun rasa lebih dari setahun. Selagi kelopak dia mengembang bila dijemur... selagi tu la nenas batu ni tetap boleh digunakan wink.gif

Aku pun tak berani nak recommend selagi aku tak cuba sendiri. Aku dah try minum beberapa mggu. Mmg terasa perubahan, badan rasa ringan. Adik aku yg sakit buah pinggang tu pun aku suruh dia minum gak. So far, dia kata ok sgt.. xde masalah lg bila nk buang air. Ada kwn2 pompuan aku yg da kawen tu, dorg ckp nenas batu ni besttt sgt.. apa yg best tu ye ... hehe.. utk org2 dah kawen dia tau la apa khasiat nenas batu ni..

Kalau korang nk cuba rasa penangan air nenas batu ni, bole la PM / SMS kt aku 019-242 6494 . Stok yg ada ni fresh lagi sbb baru beberapa mggu sampai dr Mesir. Harga tak mahal, ikut pada saiz.

-mesra.net

1 comments:

armouris said...

lagi info tentang nanas di SIHAT SELALU - Khasiat Nanas

Latest

 

Old-Trafford | Find us on Google+

Disclaimer: Kebanyakan informasi dalam blog ini dipetik dari Berita Harian Online,Man United Website.Harap Maklum.