Monday, July 11, 2011

Ubat /Petua untuk mata Cantik,Sihat,Segar

Nak tanya korang kalau tau ada ubat atau petua nak bagi mata nampak cantik macam mata-mata artis tu nampak segar je.Mata saya nampak merah/kuning je dekat bahagian mata putih tu,nampak tak segar,tak cantik.

Bila make up lagi nampak tak cantik.nampak kusam je.Macamana mata-mata artis nampak cantik putih dan segar.

Jawapan
  1. Banyakkan makan vitamin C & lutein untuk mata.Kalau amalkan makan pati prune ok jugak.
  2. Amalkan meletakkan hirisan kentang atau timun sekali sehari dan juga memakan buah-buahan segar.Senaman muka juga rasanya boleh membantu.
  3. Makan buah Blueberry,baik untuk penglihatan.
  4. Ada orangg kata kalau nak bagi mata cantik dan segar, selalu lalukan air bersih dekat mata. contohnya masa kita mandi, buka mata kita kat shower tu beberapa.tapi tak tau pulak keberkesanannya.tak pernah cuba lagi.
  5. sis..yang artis-artis tu bukan semua matanya memang putih dan segar. Sebenarnya ada sejenis ubat khas tau untuk bagi mata tu putih dan segar selepas Make Up.Ubat ini tak digalakkan pakai selalu.Biasanya mak andam ada ubat ni untuk titis dalam mata pengantin selepas mekap.


Guna Produk Permata Hijrah.

Pernah cuba guna permata hijrah 1x.kakak saya punya
not bad la.sembur-sembur dan pakai mesin urut mata tu.bestt

Produk permata hijrah tu ok.Cuma pantangnya tak boleh makan kuning telur dan kulit ayam,kerana kandungan minyak daalm makanan tu menganggu peredaran darah pada saraf mata.saya pakai permata hijrah selama sebulan (yang untuk guna siang dan malam tu) dan saya minum air 100% carrot juice & non sugar grape juice brand marigold setiap hari sebagai suplemen la tu kiranya.makanan terbaik untuk mata adalah sayur bayam dan lobak merah.Cubalah.

Aku pun pakai Permata Hijrah tu (set Pagi & mlm) sekali dgn Eye Massager.Mata aku ni mudah kering dan senang jadi merah dalam penghawa dingin(Air-Cond).Dah pergi specialist mata dia bagi ubat titik untuk kurangkan kekeringan. Eye Mo memag tak boleh pakai sebab kimianya yang agak menghakis.Dulu permata Hijrah ada buat Demo compare Eye Mo vs Permata Hijrah.Mereka titikan kedua-kedua produk tu ke dalam cecair yang ada Iodin.Selepas tu ketara boleh lihat.Eye Mo menjadikan cecair tu lebih keruh manakala Permata Hijrah menjadikan air tu putih bersih

7.Pakai Celak

Celak MekahCelak ni banyak dijual di kedai-kedai peralatan ibadah.


Saya pun sebelum ini ada masalah yang sama, mata merah campur kuning. Sekarang dah ok. Jernih, bersih, putih kebiru2an dan bersinar diwaktu pagi.

Modalnya murah jer, RM4 sebotol kalau tak silap. Nak tau? Saya guna celak Mekah yang serbuk tu. Kalau nak tau celak mekah nie ada beberapa jenis, ada jenis pasirnya kasar, jenis ini tak berkualiti, pakai rasa tak selesa biji mata. Cuba cari yang pasirnya halus mcm debu, lepas sapu pada kelopak mata terus pergi tidur.

sumber rujukan forum cari

4 comments:

blog-tips-kurus said...

saya nak mula amalkan celak mekah.. :-)

Anonymous said...

kalo gune celak pensel agak2 m'jd x?

old_trafford said...

tak tau lak, x pernah cuba.hehe

famin sya said...

Yg celak mekah tu sapu kt klopk mta dlm ke luar?? Dy meroskkn mata tk?

Latest

 

Old-Trafford | Find us on Google+

Disclaimer: Kebanyakan informasi dalam blog ini dipetik dari Berita Harian Online,Man United Website.Harap Maklum.